Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde yıkılan Furkan Apartmanı’nda 51 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, yakınlarını kaybeden aileler adalet nöbeti başlattı. Aileler, apartmanın önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Aileler adına konuşan Seçkin Şahin, Furkan Apartmanı’nın depremin ardından sadece 6 saniyede yıkıldığını ve 51 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Şahin, 19 Temmuz’da görülecek olan Furkan Apartmanı davasının karar duruşması olacağını belirterek, adalet nöbetine başladıklarını açıkladı.

Senin de Oğlun, Kızın, Annen, Baban, Eşin Gitmesin Diye Buradayız” Şahin, “Biz sevdiklerimizi depremden dolayı kaybetmedik çünkü deprem öldürmez. Sizin binanızda da para hırsı için kolon kesilebilir ya da müteahhit daha fazla kazanmak için malzemeden çalıp kaçak kat çıkabilir. Bugün bizim başımıza gelen yarın sizin başınıza gelebilir çünkü Türkiye bir deprem ülkesi. Bu nedenle adalet nöbetindeyiz,” dedi.

İstanbul Fatih'te dehşet anlar! Kadının kafasını kesip surlardan atladı İstanbul Fatih'te dehşet anlar! Kadının kafasını kesip surlardan atladı

“Bu Kader Değil Cinayettir” Hakim ve savcılara seslenen Şahin, “Bu ülkede adaletin hala var olduğunu ispat edecek duyarlı hakim ve savcılara sesimizi duyurmak için buradayız. ‘Bundan sonra bu ülkede adalet yok mu?’ dememek ve dedirtmemek için buradayız. Bunun aslında bir kader olmadığını, bir cinayet olduğunu belirtmek için buradayız,” şeklinde konuştu. Şahin, tedbir alınmadığı için yaşananların kader değil cinayet olduğunu vurguladı.

Şahin, konuşmasının devamında, “Gel hep birlikte 6 Şubat’ta yaşadıklarımızı tekrar yaşamayalım diye, sesimizi birlikte duyuralım diye, hepimiz için lazım olan adaleti gel birlikte arayalım diye destek ol. Yaşama hakkımız bir daha elimizden alınmasın diye destek ol. Bir daha depremde ölmeyelim, destek ol,” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından aileler, depremde hayatını kaybeden yakınlarının anısına karanfiller bıraktı ve adalet nöbetini sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: BirGün