Rusya, Ukrayna’da fabrikayı vurdu: 2 ölü. 13 yaralı! Rusya, Ukrayna’da fabrikayı vurdu: 2 ölü. 13 yaralı!

Güney Kore'nin Genelkurmay Başkanlığı (JCS) tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin gece saatlerinde çöp dolu 150'den fazla balonu Güney Kore'nin sınır bölgelerine gönderdiği belirtildi. Açıklamada, Pyongyang'ın bu eyleminin uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiği ve Güney Kore halkının güvenliğini ciddi şekilde tehdit ettiği vurgulandı. Güney Kore yetkilileri, Kuzey Kore'ye insanlık dışı ve kaba eylemlerini durdurma çağrısında bulundu.

Güney Kore'ye ulaşan balonların içinde plastik şişeler, piller, ayakkabı parçaları ve gübre gibi çeşitli atıkların bulunduğu belirtildi. Askeri yetkililerin, çöpleri analiz etmek üzere topladığı ifade edildi. Benzer bir durumun 2016 yılında yaşandığı ve o zaman bir araç ile bir evin çatısının hasar gördüğü hatırlatıldı. Bu nedenle, sınır bölgelerinde yaşayan sakinlerin dikkatli olması, şüpheli cisimlere dokunmaması ve güvenlik güçlerine ihbarda bulunması gerektiği vurgulandı.

Öte yandan, Kuzey Kore Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Kim Kang İl geçtiğimiz pazar günü yaptığı yazılı açıklamada, Güney Koreli aktivistler tarafından balonlarla ülkeye gönderilen propaganda broşürlerini "aşağılık bir psikolojik savaş" olarak nitelemişti. Kim, balonlarla bildiri dağıtmanın askeri amaçlar için kullanılabilecek tehlikeli bir provokasyon olduğunu belirterek, Güney Kore tarafından sınır bölgelerine gönderilen broşür ve diğer çöplere misilleme yapılacağını ifade etmişti.

Kaynak: DÜNYA