İskenderunspor ile İnegölspor arasındaki maçta yaşanan talihsiz bir olayda, İskenderunspor'un 21 yaşındaki kalecisi Emircan Seçgin, bir çarpışma sonucu dilinin boğazına kaçtı. Maçın orta hakemi Onur Bingöl, hızlı bir müdahalede bulunarak Emircan'ın dilini çıkardı ve böylece genç kalecinin hayatını kurtardı. Emircan Seçgin, sağlık eğitiminin ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak hakeme teşekkür etti.

Olay, Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig'in 12. haftasında gerçekleşti. Emircan'ın dilinin boğazına kaçması sonucu hakem Onur Bingöl'ün hızlı müdahalesi ve sağlık eğitimi sayesinde Emircan'ın hayati tehlikesi önlendi. Genç kaleci ambulansla hastaneye kaldırıldı, ancak kontroller sonucu sağlık durumu iyi olduğu belirlendi ve takımının tesisine döndü.

Emircan Seçgin, o anları hatırlamadığını ve yaşadığı olayı sadece arkadaşlarının anlatımı ve görüntüler sayesinde fark ettiğini söyledi. Hakem Onur Bingöl'ün hızlı müdahalesinin kendisini hayatta tuttuğunu vurguladı ve sağlık eğitiminin ne kadar önemli olduğunu bu deneyimle bir kez daha anladığını ifade etti.

Kerem Aktürkoğlu Benfica kariyerine golle başladı Kerem Aktürkoğlu Benfica kariyerine golle başladı

İskenderunspor Teknik Direktörü Koray Poyraz da talihsiz olayı değerlendirerek, futbolun içinde böyle olayların yaşandığını ve bu tür durumlarla karşılaşmamak için dua ettiklerini belirtti. Hakem Onur Bingöl'ü tebrik ederek, müdahalesinin bir faciayı önlediğini vurguladı.

Bu tür olaylar spor dünyasında nadir görülse de, sağlık eğitiminin sporcular ve hakemler için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi