Kovid-19 tedavisi için alınan oksijen tüpü patladı: 2 yaralı
Bursa'da Kovid-19 salgını sırasında tedavi için aldıkları oksijen tüpünün patlaması sonucu odayı çevreleyen alevler arasında kalan Atakan Yazar (42) ile yeğeni Tuğra Yazar (17), yaralandı.
Oksijen tankı neredeyse büyük bir felakete neden oluyordu.
Olay, 27 Kasım'da Karacabey ilçesine bağlı Boğazköy Mahallesi'ndeki bir evde meydana geldi.
Kovid-19 salgını sırasında tedavi amaçlı kullanılan oksijen tüpü geceleyin gaz sıkışması nedeniyle patlarken, Atakan Yazar ve yeğeni Tuğra Yazar alevler içinde kaldı. İhbar üzerine müdahale eden itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürülürken, vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan amca ve yeğen, ambulansla sevk edildikleri Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi'nde tedavi altına alındı. yangından sonra. ilk yardım tıbbi ekipmanı.
"GÜVENLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"
Amca ve yeğen tedavilerinin ardından taburcu edilirken Atakan Yazar, Kovid-19'a yakalanıp hayatını kaybeden kardeşinin tedavisi için oksijen tüpünü aldığını belirterek, “Oksijen tüpünü 2021 yılının Mayıs ayında pandemi nedeniyle satın aldık. Oksijen tankı evdeydi. Güvenli olduğunu düşündük. Bu kadar tehlike oluşturabileceğini düşünmüyorduk. Yaklaşık 2 yıl sonra, anlamadığımız bir anda, bir gece aniden patladı. Yeğenimle birlikteydik. Yeğenimi korumak için biraz ittim. Kendimi daha çok korumaya çalıştım. Ama çok fazla alev vardı. O sırada bir şekilde odadan çıkmayı başardık. Doğal olarak yangın büyüyerek büyük hasara yol açtı. Durmadan devam etti. Oksijen tankının çok güvenli olduğunu düşündük ama değildi. “Bu tür şeyleri kendi bünyemizde tutmak istesek bile bunu teknik bilgisi olan kişilerin yardımıyla yapmak zorundayız” dedi.
"KULLANILMADIĞINDA EVİ DEPOLAMAYIN"
Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi Doçenti Doç. Dr., evde oksijen tüplerinin bulunmasının ciddi tehlikelere yol açabileceğini söyledi. Dr Sabriye Amca, şunları söyledi: “İnsanlar Kovid pandemisinde kullanılan bu oksijen tüplerinin zararsız olduğunu ve evde bırakılabileceğini düşünüyor. Ancak bunlar basınçlı tüplerdir. Uzun süreli konaklamalarda bir şekilde sorun ya da kayıp yaşanabilir. Farklı bir mekanizma başarısız olabilir. Bunlara karşı çok dikkatli olmanız gerekiyor. Kullanılmadığı takdirde oksijen tüpleri evden çıkarılmalıdır. “Bir hasta için kullanılıyorsa periyodik olarak teknik destek alınması gerekir” dedi.(haberglobal)