Aydın'da Pera bebeğin ölümüyle alakalı 5 kişi tutuklandı Aydın'da Pera bebeğin ölümüyle alakalı 5 kişi tutuklandı

Ankara’da suikast sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin davanın ilk duruşması, Sincan Cezaevi’nde gerçekleştirildi.

Duruşmada, azmettirme suçlamasıyla yargılanan Doğukan Çep, "Bay Kemal nerede?" diyerek CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Bu sözler üzerine Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Buradayım! Mahkeme salonunda katillerin ve arkanızdaki ağababalarınızın gözünün içine bakıyorum!" yanıtını verdi.

Cinayetle ilgili açılan davada sanıklar, 19 ay sonra ilk kez hâkim karşısına çıktı. Duruşmada 22 sanık jandarma eşliğinde salona getirildi.

Mahkeme başkanının uyarısına rağmen Çep'in sözleri duruşma salonunda gerginliğe neden oldu ve Çep, kısa bir süreliğine salondan çıkarıldıktan sonra tekrar duruşmaya alındı.

Duruşmayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de izledi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Buradayım! Mahkeme salonunda katillerin ve arkanızdaki ağababalarınızın gözünün içine bakıyorum!"

Kaynak: Karar