Japonya, yeni yılın ilk gününde 7,4 büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı. Bu depremin ardından bölgede bir dizi artçı sarsıntı yaşandı. Ülkenin batısındaki İşikawa eyaleti ve Noto Yarımadası kıyısında meydana gelen depremlerde 24 kişi hayatını kaybetti.

Japonya Meteoroloji Ajansı'na göre, dün batıdaki İşikawa'nın Noto Yarımadası ve açıklarında, büyüklükleri 5 ila 7 arasında değişen çok sayıda deprem meydana geldi. Depremler, yerel saatle 16.06'da başlayarak sırasıyla 5,7, 7,6, 6,1, 5,2, 5,2, 5, 5,7, 5,2 ve 5 büyüklüğünde oldu. Bu sarsıntılar, bölge genelinde gece boyunca devam etti.

İşikawa kıyıları dahil bölge genelinde tsunami uyarıları yapıldı, ancak daha sonra bu uyarılar kaldırıldı. Depremler sonrasında kara yollarında çökme meydana geldiği, Noto Yarımadası'ndaki Wajima kentinde çıkan yangında ise yaklaşık 200 binanın hasar gördüğü bildirildi.

İşikawa Eyalet Valiliği, depremler sonucunda 24 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları için Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'ne bağlı 1000 personel bölgeye sevk edildi. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen 14 kişi tespit edildi.

Japonya Nükleer Düzenleme Kurulu, depremin merkezi yakınlarındaki nükleer güç santrallerinde anormallik tespit edilmediğini duyurdu. Dünyada en çok depremin yaşandığı ülkelerden biri olan Japonya'da, 11 Mart 2011'deki büyük deprem ve tsunamiden bu yana tsunami uyarısı yapılmamıştı.

Yemen ve Lübnan'dan İsrail'e balistik füze saldırısı! Yemen ve Lübnan'dan İsrail'e balistik füze saldırısı!

Kaynak: habertürk