İzmir'de, yüksek faizle borçlandırıp senet imzalattıkları kişilerden yaklaşık 12 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla 40 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyon, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütüldü.

Hedefte Maddi Zorluk Çeken Vatandaşlar Vardı

Aralarında yaşlı, emekli ve engelli vatandaşların da bulunduğu, maddi açıdan zor durumda olan ya da bankalardan kredi çekemeyen 97 kişiye yüksek faizle borç verip karşılığında senet imzalatan tefeciler, yaklaşık 12 milyon TL haksız kazanç elde etti.

Eş Zamanlı Operasyonlar

Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 40 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 1 kişinin ise halen arandığı belirtildi. Şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda 3 tüfek, 2 tabanca, 250 fişek ve mağdurlara ait çok sayıda senet, evrak ve dijital materyal ele geçirildi.

İstanbul'da metrobüste yangın çıktı! İstanbul'da metrobüste yangın çıktı!

Hukuki Süreç Devam Ediyor

Yakalanan şüphelilerin işlemleri sürerken, soruşturmanın genişleyebileceği ve daha fazla gözaltının olabileceği bildirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda yürütülen operasyon, tefecilik faaliyetlerinin engellenmesi ve mağdurların korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor

Kaynak: DHA