HAKTAN YAĞIZ AKÇAY - İzDoğa'nın geliştirdiği "Başka Bir Tarım Sertifikası" programı, uluslararası alanda itibar kazanarak, yeşil tarımın standartlarını belirliyor. Bu özel sertifika ile İzDoğa, özellikle mera hayvancılığı alanında uluslararası kriterlere dayalı değerlendirmeler yapacak. Asya Pasifik Akreditasyonu'nun yetkilendirdiği Ulusal Akreditasyon Merkezi, İzDoğa'yı akredite ederek, "Başka Bir Tarım Sertifikası"nın uluslararası geçerliliğini resmen onayladı. Bu sertifikayı almak isteyen üreticiler, doğaya uyumlu tarım ve hayvancılık uygulamalarını sergilemeli ve baskabirtarim.com sitesi üzerinden başvuru yapmalı.

İzmir'de çevreyle uyumlu ve sürdürülebilir tarıma teşvik ediliyor

"Başka Bir Tarım Sertifikasyonu" programı, kuraklıkla mücadele, yoksulluğu azaltma, güvenilir gıdaya erişimi kolaylaştırma gibi hedefleri kapsayarak, çevreyle uyumlu ve sürdürülebilir tarımı teşvik ediyor. Bu özel sertifikasyon sistemi, sadece ekonomik kazançlara odaklanmak yerine, kırla kent arasındaki hassas dengeyi korumayı amaçlıyor.

Denetimlerle kalite ve uygunluk sağlanıyor

"Başka Bir Tarım Sertifikası" dağıtım süreci, İzDoğa tarafından titizlikle yürütülüyor. İzmir'in çeşitli köylerinde hayata geçirilen Mera İzmir projesi kapsamında, üreticilerin yer aldığı Çoban Haritası'ndaki bölgeler ziyaret edilerek çalışmalar başlatıldı. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticiler, sertifikaya uygunluk kriterlerine göre değerlendirilerek denetleniyor.

Kocaeli'nde korkutan doğalgaz patlaması : 6 kişi yaralandı Kocaeli'nde korkutan doğalgaz patlaması : 6 kişi yaralandı

Yeşil tarımın 8 ana kriteri

"Başka Bir Tarım Sertifikası"nın başvuru sürecinde üreticilerin dikkate alması gereken 8 ana kriter bulunuyor:

  1. Ürünlerin, yetiştirildiği bölgenin mikroklimasına uygun olması
  2. Düşük su ve elektrik tüketimi, düşük karbon emisyonu
  3. Uygun olmayan tarımsal girdilerin kullanılmaması
  4. Doğal koşulların bozulmaması ve büyük ölçekli hafriyat yapılmaması
  5. Biyolojik çeşitliliği azaltan müdahalelerin yapılmaması
  6. Doğal karaktere uygun üretim
  7. Ürünlerin işlenmesinde çevresel zararın minimize edilmesi
  8. Bölgeye özgü arazi işleme biçimlerinin tercih edilmesi

"Başka Bir Tarım Sertifikası" programına dair başvuru formu ve detaylı bilgileri baskabirtarim.com adresinden bulabilirsiniz.(yenigün)

Editör: Haber Merkezi