YEREL

İzmir'de sağanak yağış ve fırtına hayatı felç etti

İzmir'de yaşanan yoğun yağış ve fırtına, altyapı sorunlarına yol açarak şehir genelinde olumsuz etkiler bıraktı. Sağanak yağışlar nedeniyle rögarlar taştı, yollar göle dönüştü. Pazar yerlerinde kurulan şemsiyeler ise fırtına nedeniyle uçtu, esnaf ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İzmir için yapmış olduğu ikazın ardından, kent merkezi ve ilçelerde etkili olan sağanak yağış ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle rögarlar taşarken, yollar göle döndü. Fırtınanın etkisiyle ilçelerde kurulan birçok pazar yerinde şemsiyeler uçtu, esnaf ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Bazı ilçelerde rögarların taşması sonucu yollar adeta göle döndü, bu durum vatandaşlar ve trafikteki sürücüler için zorlu bir sürecin yaşanmasına neden oldu. Sağanak yağışın etkisiyle pazar yerlerinde su birikintileri oluşurken, fırtına nedeniyle de esnafa ait şemsiyeler uçarak çevreye dağıldı.

Ayrıca, Karabağlar ilçesinde kısa süreli dolu yağışı görülürken, Bornova ilçesinde bir dere su seviyesinde yükselme yaşandı. Yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle yetkililer, gerekli önlemleri almaya çalışırken, vatandaşlar da dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.