Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir’de yaşanan şiddetli yağış sonrası elektrik akımına kapılarak iki vatandaşın hayatını kaybettiği olay yerinde incelemelere katıldı. Burada yetkililer ve bölge halkıyla görüşen Mutlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Enver Dündar Başar Sokak'ta meydana gelen olayda, elektrik akımına kapılan İnanç Öktemay (44) ve Özge Ceren Deniz (23) yaşamını yitirdi. Bu üzücü olay hakkında konuşan Mutlu, "İzmir'de iki vatandaşımızı kaybettik. Bu, sadece yağmur sırasında yolda yürüyen insanlar için yaşandı. Bunun affedilir bir yanı yok. Çalışmalar devam ediyor. Bu 'kaza' değil, bu bir cinayet. İnsanlar ve teknik uzmanlar, nedenini ortaya çıkarmaya çalışıyor. Sorumluları bulup peşini bırakmayacağız. Güvenli bir kent yaratmak için çalışıyoruz ve bu çalışmalar hızla devam edecek" dedi.

İlk incelemelere göre, Mutlu "Standartlara uygun olmayan bir iş görüyoruz. 80 santim derinlikte olması gereken kabloların, sadece 30 santim derinlikte olduğunu fark ettik. Üzerlerinde yeterli izolasyon da yok gibi görünüyor. Uzmanlar raporlarını hazırladığında, ihmalin kimden kaynaklandığını belirleyeceğiz" diye belirtti.

Bitlis'te sel felaketi: 15 ev hasar aldı Bitlis'te sel felaketi: 15 ev hasar aldı

Bölgedeki esnafın elektrik dağıtım şirketine yönelik şikayetleri üzerine Mutlu, "Göreve geldiğimizde elektrik dağıtım şirketiyle toplantı yaptık. Daha güvenli bir Konak için daha fazla yatırım yapmalarını istedik. Elektrik dağıtımı artık özelleştirildi ama bu kamusal bir hizmet. Burada kâr amacı güdülmemeli. Bu hafta yeniden bir araya geleceğiz ve güvenlik önlemlerinin hızlandırılmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki esnaflardan Ahmet Güner ise "Bu olayın yaşandığı noktada daha önce de arıza olduğunu biliyorum ve kendim gördüm. Elektrik kaçağından dolayı suyun kaynadığını fark ettim. Dün akşam iki kişinin hayatına mal oldu. Çalışmalar devam ediyor, umarım sorunu çözebilirler. Elektrik dağıtımı özelleştirildikten sonra hiçbir yatırım yapılmadı. Trafolar ve hatların bakımı düzenli olarak yapılmalı" dedi.

Güner ayrıca, "Bu hattı her gün birçok insan kullanıyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Güvenlik önlemleri artırılmalı ve gerekli tedbirler alınmalı" diye ekledi.

Kaynak: SÖZCÜ