12 Temmuz'da Konak ilçesinde meydana gelen olayda, Özge Ceren Deniz ve Enver Dündar, Başar Sokağı'ndaki su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak yere düştü. Onlara yardım etmek isteyen İnanç Öktemay da elektrik akımına kapıldı. Çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarılan Deniz ve Öktemay, hastaneye kaldırılmalarına rağmen kurtarılamadı.

Engin Polat tahliye edildi Engin Polat tahliye edildi

Soruşturma Süreci

Olayın ardından bölgede kazı çalışmaları yapılarak incelemeler gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2024 yılı Ocak ayında yüklenici firmaya yaptırdığı 3 adet yağmur suyu ızgarası yapım imalatı sırasında Gdz Elektrik'ten gözlemci talebinde bulunulduğunu ve imalatların gözlemci nezaretinde gerçekleştirildiğini açıkladı.

Gdz Elektrik ise yağmur suyu ızgarası yanında elektrik hatlarında bakım onarım çalışması yapıldığını, elektrik hatlarının zeminden 23 santimetre aşağıda döşendiğini ve bölge için iki defa arıza kaydı açtırıldığını ileri sürdü.

Elektrik Mühendisleri Odası'nın Görüşü

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi tarafından yapılan açıklamada, teknik heyetin ilk tespitlerine göre sokakta trafo merkezlerinden dağıtım panosuna giden kablolarda izolasyon hatası bulunduğu belirtildi.

Bu hatadan kaynaklı olarak iki kişinin akım yüklü suyla temas etmesi sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi. Ayrıca, elektrik dağıtım şirketlerinde özelleştirme sonrası teknik yeterliliğin azaldığı, deneyimli kadroların uzaklaştırıldığı ve maliyet düşürmek için hizmetlerin taşeron firmalara devredildiği vurgulandı

Kaynak: Cumhuriyet