İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Zincirlikuyu bölgesini daha sürdürülebilir ve erişilebilir hale getirmek amacıyla "BULUT" projesini duyurdu. Zincirlikuyu, metrobüs, metro, otobüs, dolmuş ve taksi gibi birçok ulaşım aracının kesişim noktası olmasıyla bilinirken, aynı zamanda yoğun bir yaya trafiğine ev sahipliği yapmaktadır.

"BULUT" projesi, Zincirlikuyu Transfer Merkezi'ni daha düzenli ve kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Proje, Zincirlikuyu bölgesindeki kaotik yayalar için yeni bir yaya kaldırım sistemini içerirken, Büyükdere Caddesi'ni Levent-Beşiktaş hattında kesintiye uğratan mevcut engeli ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Yollar üstüne yerleştirilecek yaya kaldırımları, Zincirlikuyu bölgesindeki farklı mahalleleri ve ulaşım akslarını birbirine bağlamayı amaçlamaktadır.

Narin'in ölümüne ilişkin rapordaki ayrıntılar kahretti! Narin'in ölümüne ilişkin rapordaki ayrıntılar kahretti!

Proje ayrıca otobüs, dolmuş ve taksi yolcularını metrobüs ve metro hatlarına sağlıklı ve hızlı bir şekilde bağlayacak. "BULUT", Zincirlikuyu'da yaya ulaşımını trafikten uzak, düzenli ve yeşil bir hale getirerek şehir içinde daha sürdürülebilir bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor.

Projede, ulaşım sistemlerinin yanı sıra sosyal alanlar da yer alacak. Kafe, çiçekçi, gazete satış noktaları, halk ekmek ve İBB kitapçısı gibi unsurlar, bölge sakinleri ve ziyaretçilere temel ihtiyaçlarını karşılayacakları bir kentsel omurga sunacak.

Projenin başlangıç tarihi itibarıyla 14 aylık bir sürede tamamlanması planlanıyor. "BULUT" projesi ile Zincirlikuyu bölgesinde ulaşım ve şehir yaşam kalitesinde önemli bir iyileşme sağlanması bekleniyor.

Kaynak: cumhuriyet