DÜNYA

İsrail'den Han Yunus kentine saldırı : 40 kişi can verdi

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde düzenlediği saldırıda 40 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, İsrail ordusu Filistinlilere ait evleri hedef aldı ve bu bölgelere düzenlenen ani saldırılar sırasında hareket eden herkese ateş açtı.

Gazze'deki Avrupa Hastanesi'nden alınan bilgilere göre, İsrail ordusunun sabah saatlerinde Han Yunus kentinin doğusundaki Selam, Menara ve Maan bölgelerinde düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren 32 kişinin cenazeleri, sivil araçlarla hastaneye ulaştırıldı.

Nasır Tıp Kompleksi'ndeki kaynaklar ise, Han Yunus’un doğusundaki saldırılardan 8 cenazenin daha hastaneye getirildiğini ve enkaz altındaki kişileri kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

İsrail Ordusundan Sürpriz Baskın

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail güçleri Filistinlilere ait evleri bombaladı ve bu bölgelerde sürpriz baskınlar düzenleyerek hareket eden herkese ateş açtı. Zerd, Aslih ve Şair ailelerine ait çok sayıda evin bombalanması sonucu ölü ve yaralılara ancak İsrail ordusunun bölgeden ayrılmasının ardından ulaşılabildi.

WAFA ajansına göre, Han Yunus'un güneydoğusundaki bir eve düzenlenen saldırıda, gazeteci Ahmed ez-Zerd'in ailesinden birçok kişi hayatını kaybetti. Zerd'in ağabeyi, amcası ve amca çocuklarının da aralarında bulunduğu aile üyeleri saldırıda yaşamını yitirdi. Gazeteci Zerd ise annesi ve kardeşiyle birlikte ağır yaralandı.

Enkaz Altında Kurtarılmayı Bekleyenler Var

İsrail güçlerinin olay yerine yaklaşan herkese ateş açması nedeniyle, yıkılan evlerin enkazı altında kalan kişilere henüz müdahale edilemiyor. İsrail ordusunun ani baskınları ve bombardımanı sebebiyle, gece karanlığına rağmen Kizan en-Neccar ve Menara bölgelerinden çok sayıda Filistinli ailenin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Daha önce yapılan açıklamalarda ölü sayısının 20 olduğu belirtilmişti, ancak son gelişmelerle bu rakamın daha da arttığı gözleniyor.