7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik devam eden saldırıların ardından İsrail, yurt dışına seyahat edecek vatandaşlarına dikkatli olmaları gerektiği konusunda güçlü bir uyarıda bulundu.

ÖNLEMLERİNİ ARTIRMALARINI İSTEDİLER

İsrail Başbakanlığı Milli Güvenlik Merkezi ve İsrail Dışişleri Bakanlığından mevzuya ait ortak yazılı açıklama yapıldı. İsrail'in Gazze'ye hücumları sebebiyle "İsraillilere ve Yahudilere müteveccih şiddet vakalarının ve antisemitizmin dünya genelinde çoğaldığı" ifade edilen açıklamada, İsraillilerden seyahatleri sırasında ihtiyatlarını artırmaları istendi.

İsrail, Lübnan'daki tüm çağrı cihazlarını aynı anda patlattı: 2800 yaralı! İsrail, Lübnan'daki tüm çağrı cihazlarını aynı anda patlattı: 2800 yaralı!

Açıklamada, "seyahat ihtarı olmayan ülkelerde dahi seçilen destinasyonda İsrail'e müteveccih protestoların ve şiddet şovlarının var olup olmadığının doğrulanması" için çağrı yapılarak, bu vakaların, seyahat ihtarı olmayan ülkeler dahil dünyanın bir hayli ülkesinde asıllaştığı vurgulandı.

"AÇIKÇA GÖSTERMEKTEN KAÇININ"

"Şov ve protestolardan uzak durulması, tetikte olunması ve çevrede olup bitenlere dikkat edilmesi" nasihat edilen açıklamada, İsraillilerden, "İsrail ve Yahudi simgelerini sarihçe göstermekten sakınmaları" istendi.

"SEYAHATLERİNİZİ ERTELEYİN"

"Milli Güvenlik Merkezi, bu günlerde yurt dışına seyahat etme gerekliliğinin gözden geçirilmesi çağrısında bulunuyor." ifadelerine yer verilen açıklamada, "Arap ülkeleri, Orta Doğu, Kuzey Kafkasya ve İran'a komşu ülkeler başta olmak üzere seyahat ihtarı olan ülkelere seyahatin ertelenmesi" nasihat edildi.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi