İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Yoav Gallant'ın resmi temasları çerçevesinde Washington'a gittiği belirtildi. Gallant'ın ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken gibi üst düzey yetkililerle görüşmeler yapacağı bildirildi.

Marilyn Monroe'nun eşyaları ilk kez Londra’da sergilenecek Marilyn Monroe'nun eşyaları ilk kez Londra’da sergilenecek

Açıklamada, Gallant'ın görüşmelerinde İsrail'in Gazze'deki saldırıları, kuzey sınırındaki Hizbullah ile yaşanan çatışmaların durumu, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması ve ABD-İsrail işbirliği konularının ele alınacağı ifade edildi.

Gallant, İsrail'den ayrılmadan önce yaptığı basın açıklamasında, "ABD ile ilişkilerimiz her zamankinden daha önemli" dedi ve Gazze'deki saldırıların geleceği üzerindeki büyük etkilerini ABD'li yetkililerle görüşeceğini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise haftalık kabine toplantısında yaptığı konuşmada, ABD'den gelen silah sevkiyatlarının geçmiş aylarda dramatik bir şekilde azaldığını ve belirli parçalar dışında silahların çoğunun ulaşmadığını iddia etmişti. Netanyahu, bu konuda ABD'yi suçlayan bir video da paylaşmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mathew Miller ise Netanyahu'nun suçlamalarına yanıt vererek, geçen hafta yapılan görüşmelerde ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan kararlılığını vurguladığını belirtmişti. Miller, Netanyahu'nun iddialarını doğrulamak için faaliyetlerinin gerçekleri yansıtacağını ve süregelen desteği sürdüreceklerini ifade etmişti.

Kaynak: SÖZCÜ