DÜNYA

İsrail, Lübnan'a kapsamlı hava saldırısı başlattı!

Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine yönelik roket atışları devam ederken, İsrail ordusu Lübnan'a kapsamlı bir hava saldırısı başlattıklarını duyurdu.

İsrail ordusunun Gazze'deki saldırıları sürerken, Lübnan'ın güneyi ve Bekaa Vadisi'nde de "kapsamlı" hava saldırıları gerçekleştirildi. Bölge sakinleri, İsrail'in hava saldırılarında Bekaa Vadisi ile Lübnan'ın güneyinde birçok noktanın hedef alındığını bildirdi. Ancak Lübnan makamlarından saldırılara ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Hizbullah, bu saldırılara karşılık vererek İsrail'in kuzeyine roket atışlarına devam ediyor. Hizbullah'ın roket saldırıları nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki Safed kentinde sirenler çaldı; atılan roketlerin büyük çoğunluğunun İsrail'e ait savunma sistemleri tarafından havada imha edildiği belirtildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, 23 Eylül'den itibaren gerçekleştirilen hava saldırılarında 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere toplam 558 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1,835 kişinin yaralandığını açıkladı. Ülkede, güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine yönelik göç dalgası da devam ediyor. Bu durum, bölgedeki insani krizi daha da derinleştiriyor.