MAGAZİN

İsrail Hükûmeti, Resmî Hesaptan Gigi Hadid'i Hedef Aldı: Rahat Uyuyor Musun?

"İsrail hükûmetini kınamak Yahudi düşmanlığı değildir" diyen Hadid'e, Tel Aviv'den tepki geldi. Hükûmetin Instagram sayfasından yapılan paylaşımda, "Bir haftadır rahat uyuyor musun Gigi?" diyerek açıklama yapıldı.

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalar magazin dünyasını da etkiliyor. 28 yaşındaki Filistin asıllı güzel model Gigi Hadid, Hamas ile İsrail arasındaki çatışmalar devam ederken açıklama yaptı.

Yaptığı açıklamada, "Filistinliler için jayallerim ve umutlarım var fakat bunların hiçbiri bir tek Yahudi'nin bile zarar görmesini içermiyor" dedi.

Orta Doğu'daki gerilimin gün geçtikçe artmasının ardından diğer yandan "Masum insanların terörize edilmesi 'Özgür Filistin' hareketiyle bağdaşmaz ve ona hiçbir fayda katamaz" ifadelerini de dile getiren Gigi Hadid, İsrailli veya Filistinli olsun hiçbir masum insanın ölmesini hak etmediğini söyleyerek, onca senedir devam eden acı veren misilleme döngüsünün Filistin yanlısı eşittir Yahudi karşıtlığı şeklindeki yanlış bir fikrin sürdürülmesine yol açtığını dile getirmişti.

İSRAİL'DEN GIGI HADID'E YANIT

Bu sözler üzerine İsrail hükümeti de, Gigi Hadid'in yorularını eleştirerek sosyal medyadan yaptılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Hamas'ın İsraillilere yönelik katliamının yiğitçe bir tarafı olamaz. Hamas'ı kınamak, Filistin karşıtlığı değildir ve barbar teröristlere karşı mücadelede İsraillileri desteklemek şuan da yapılabilecek en doğru şeydir.

'SENİ GÖRÜYORUZ'

Daha sonra İsrail Devleti'nin kendi hesabından Hadid'in hesabını etiketleyerek ünlü modele şu şekilde seslendi:

''Bir haftadır rahat uyuyabiliyor musun Gigi? Veya evlerinde öldürülen Yahudi bebeklere gözünü mü kapıyorsun? Sessizliğin, durduğun yeri çok iyi gösteriyor. Seni görüyoruz.'' diyerek paylaşımda bulundular. (karar)