DÜNYA

İsrail, Hamas'ın Lübnan lideri Fetih Şerif Ebu El Emin'i öldürdü

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ardından Hamas'ın Lübnan lideri Fetih Şerif Ebu El Emin'i de düzenlediği hava saldırısıyla öldürdü. Hamas da bir açıklama yaparak El Emin'in İsrail tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında hayatını kaybettiğini doğruladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, operasyonların kapsamı Lübnan'a da genişletildi ve Hizbullah ile Hamas'ın üst düzey liderlerine yönelik suikastlar gerçekleştirildi. Hamas'ın Lübnan'daki lideri Fetih Şerif Ebu El Emin, ailesiyle birlikte düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybederken, Hamas bu gelişmeyi resmi olarak doğruladı.

Buna ek olarak, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de İsrail'in Beyrut'a yönelik bir diğer saldırısında 3 üst düzey yöneticisini kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybedenler arasında FHKC Siyasi Büro Üyesi Muhammed Abdulal (Ebu Gazi), FHKC Genel Merkez Komitesi Üyesi İmad Avde (Ebu Ziyad) ve FHKC yöneticilerinden Abdurrahman Abdulal bulunuyor. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi daha da artırabilir ve çatışmaların Orta Doğu'nun farklı noktalarına yayılma riskini gündeme getirebilir.