İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana aralıksız olarak bombaladığı Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları 279. gününde de devam ediyor. İsrail savaş uçakları, Gazze'nin orta kesimindeki El-Megazi Mülteci Kampı'nda bir eve saldırı düzenledi. Ayrıca, Nusayrat Mülteci Kampı'na insansız hava araçları (İHA) ile saldırılar gerçekleştirilirken, Nusayrat Mülteci Kampı ve Ez-Zehra bölgesi hem denizden hem de karadan hedef alındı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusuna saldırılar düzenledi. Haberde, İsrail'in, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin merkezinde bazı binaları bombaladığı ve Şabura Mahallesi'ni topçu atışları ve havan toplarıyla hedef aldığı belirtildi. İsrail ordusuna ait İHA'ların Gazze kentine de saldırılar düzenlediği bildirildi.

İsrail Gazze'de bir okula daha saldırdı: 6 kişi öldü İsrail Gazze'de bir okula daha saldırdı: 6 kişi öldü

Gazze Şeridi'nin kuzey bölgelerine su sağlayan arıtma tesislerinin yakıt sıkıntısı nedeniyle durduğu haberde yer aldı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15.694'ü çocuk, 10.279'u kadın olmak üzere 38.295 Filistinli öldü ve 88.241 kişi yaralandı. Bu süre zarfında Gazze'deki altyapı büyük ölçüde zarar gördü, temiz suya erişim, elektrik ve sağlık hizmetleri ciddi şekilde aksadı. Bu saldırılar, bölgedeki insani krizi daha da derinleştiriyor ve uluslararası alanda büyük tepkilere yol açıyor.

Kaynak: KARAR