İsrail devlet televizyonu KAN, Lübnan'dan sınırdaki İsbaulcelil bölgesine 3 tank savar füze atıldığını duyurdu. Haberde, füzelerden birinin Tel Havi'ye, diğer ikisinin ise Misğaf bölgesine düştüğü belirtildi. Saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı, İsrail ordusunun topçu atışlarıyla karşılık verdiği ifade edildi.

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışma halinde. İsrail ile Lübnan arasındaki "Mavi Hat" sınır hattında son haftalarda gerginlik tırmanıyor.

İsrail ordusu, 18 Haziran'da Lübnan'a yönelik olası bir saldırıya ilişkin "operasyonel planı" onayladığını açıklamıştı. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, 21 Haziran'da yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına izin verilmeyeceğini ve gerekli kararların yakında alınacağını belirtmişti.

İran'da cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı İran'da cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırılarda şu ana kadar 352 Hizbullah mensubunun öldüğü bildirildi.

Kaynak: BirGün