İran Devrim Muhafızları, Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'ye yönelik suikastla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Haniye'nin odasının dışından yapılan şiddetli bir patlama ile yaklaşık 7 kg başlıklı kısa menzilli bir mermi kullanılarak öldürüldüğü belirtildi. Devrim Muhafızları, olayı "terör eylemi" olarak nitelendirdi.

İran 2 milyon düzensiz göçmeni sınır dışı edecek İran 2 milyon düzensiz göçmeni sınır dışı edecek

İran, suikastı İsrail'in ve ABD hükümetinin desteğiyle gerçekleştirilmiş bir saldırı olarak tanımladı. Açıklamada, "Siyonist rejim, bu suçun cevabını kararlılıkla alacaktır" denildi ve Tahran'ın intikamının "şiddetli ve uygun zaman, yer ve şekilde" alınacağı ifade edildi.

Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'da bulunuyordu. 31 Temmuz'da sabaha karşı yapılan açıklamada, Haniye'nin kaldığı konuta saldırı düzenlendiği duyuruldu. İran ve Hamas, suikasttan İsrail'i sorumlu tuttu.

İsmail Haniye, 1962 yılında Gazze'de doğmuş ve Hamas'ın önemli isimlerinden biri olarak tanınmıştır. Hamas'ın seçimleri kazandığı 2006 yılında kısa bir süre Filistin Başbakanı olmuş ve 2017 yılında Hamas'ın siyasi büro başkanlığına seçilmiştir. Haniye, Katar, ABD ve Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen müzakerelerde Hamas heyetine liderlik ediyordu.

Kaynak: HABERLER.COM