İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, uzun bir aradan sonra kıldırdığı cuma namazı hutbesinde İsrail'e yönelik sert mesajlar verdi ve tüm İslam dünyasına birlik çağrısında bulundu. Konuşmasında, İsrail'e karşı yapılan saldırıların "meşru ve yasal" olduğunu ifade eden Hamaney, İran'ın gerekirse İsrail'i tekrar vurabileceğini belirtti. Ayrıca, İsrail'i uluslararası hukuka aykırı eylemlerle suçlayarak, Filistinliler ve Lübnanlıların kendini savunma hakkının olduğunu vurguladı.

Hamaney’in bu açıklamaları, İran’ın İsrail’e yönelik tutumunu netleştirirken, bölgedeki gerilimi daha da artıracak nitelikte. Özellikle geçtiğimiz günlerde İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından İsrail’e düzenlenen füze saldırısının ardından bu söylemler, olası yeni bir çatışmanın habercisi olabilir. Hamaney, "Siyonist rejime karşı her türlü önlem alınmalı" diyerek bu duruşun kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.

'Nasrallah öldürüldü' mesajından sonra İran dini lideri Hamaney'den ilk açıklama! 'Nasrallah öldürüldü' mesajından sonra İran dini lideri Hamaney'den ilk açıklama!

İran'ın bu saldırıyı, Hamas lideri İsmail Haniye ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürüldüğü saldırılara karşılık düzenlediği belirtilirken, devlet televizyonu, bu saldırıda hipersonik Fettah-1 füzelerinin kullanıldığını bildirdi. 

Kaynak: HABERLER.COM