Güney Kore parlamentosu, köpeklerin yiyecek amaçlı yetiştirilmesini ve kesilmesini yasaklayan bir yasa tasarısını kabul ederek, ülke çapında yıllarca süren tartışmaların ardından geleneksel ancak tartışmalı köpek eti yeme uygulamasına son verdi.

CNN'in haberine göre, iktidar partisinin sunduğu yasa tasarısı parlamentoda 208 ret ve 2 çekimser oyla kabul edildi.

Tasarıya göre, yemek için köpek kurban edenler üç yıla kadar hapis veya 30 milyon Kore wonu (yaklaşık 23.000 dolar) para cezasıyla cezalandırılabilecek. Yiyecek için köpek yetiştiren veya bilerek köpek maması satın alan, taşıyan, saklayan veya satan kişiler de daha az para cezası ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Tasarı nihai onay için Başkan Yoon Suk Yeol'a gidecek.

YARIM MİLYON KÖPEK YETİŞTİRİYORUZ

Arçelik, Polonya'daki üretim tesislerini kapatıyor Arçelik, Polonya'daki üretim tesislerini kapatıyor


Tarım, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı'nın verilerine göre Güney Kore'de gıda amaçlı faaliyet gösteren yaklaşık 1.100 köpek çiftliği bulunuyor ve bu çiftliklerde yaklaşık yarım milyon köpek yetiştiriliyor.

Reuters'e göre, bir zamanlar nemli Kore yazında "dayanıklılığı artırmanın bir yolu" olarak görülen köpek eti artık nadiren tüketiliyor ve yaşlı insanların bu diyeti uygulamaya devam ettiği biliniyor. Korelilerin çoğu köpekleri evcil hayvan olarak görüyor ve köpeklerin tüketilmek üzere öldürülmesine karşı artan eleştiriler ve protestolar var.

Kaynak: karar