Eski futbolcu Gökhan Çıra, sosyal medyada 2 yaşındaki S.S.Ç. isimli bir çocuğun fotoğrafını paylaşması nedeniyle ciddi bir hukuki süreçle karşı karşıya kaldı. Paylaşımın ardından gelen tepkiler üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunarak, çocuğun korunması amacıyla soruşturma başlatılmasını ve çocuğun geçici olarak devlet yurduna yerleştirilmesini talep etti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, bu talep doğrultusunda soruşturmayı başlattı. Soruşturma kapsamında, Gökhan Çıra'nın "aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali" suçundan ifadesinin alınmasına karar verildi.

Soruşturmada, mağdur çocuk S.S.Ç. hakkında hazırlanan raporda, çocuğun evde bakımını yapan kişilerce bakımına devam edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, mağdur çocuğun durumu göz önünde bulundurularak çocuk mahkemesinden danışmanlık tedbiri talep edilmesine ve Gökhan Çıra'nın bir süreliğine uzaklaştırılması için aile mahkemesine başvurulacağı ifade edildi.

Vedat Milor trafik kazası geçirdi Vedat Milor trafik kazası geçirdi

İHA'nın haberine göre, çocuğun durumu hakkında daha önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler ve araştırmalar olduğu ve bu raporların Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi, ayrıca yeni bir kapsamlı rapor hazırlanmasının da talep edildiği belirtildi. Bu gelişmeler, Çıra'nın yasal süreçle karşı karşıya kalmasına neden oldu.

Kaynak: KARAR