Nijerya'da tanker ve kamyon çarpıştı: 48 kişi öldü Nijerya'da tanker ve kamyon çarpıştı: 48 kişi öldü

Gazze Şeridi'ndeki Hristiyanlar, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarına rağmen, Batı takvimine göre Noel'e eşlik eden dini ritüellerin bir parçası olan gece ayinini gerçekleştirdi.

Latin Manastırı kompleksinde bulunan Kutsal Aile Katolik Kilisesi'nde düzenlenen ayine katılan Filistinli Antoine Ayyad, bu yılki Noel kutlamalarının sadece dini ritüellerle sınırlı kaldığını ifade etti.

Ayyad, İsrail'in saldırıları nedeniyle büyük bir insani felaket yaşadıklarını belirterek, Gazze'ye barışın gelmesi ve savaşın sona ermesi için dua ettiklerini vurguladı.

İsrail ordusunun Ez-Zeytun Mahallesi'nde bulunan Aziz Porphyrius Kilisesi'ni bombalaması sonucu kilise avlusunda ölümlerin yaşandığını hatırlatan Ayyad, bu acıya rağmen barışın sağlanması için dünya kamuoyundan yardım talebinde bulundu.

Gazze'deki Hristiyan Filistinliler, geleneksel olarak her yıl Meçhul Asker Meydanı'nda yapay bir Noel ağacı dikerek süsleme, kiliseleri süsleme ve tatlılar dağıtma geleneğini sürdürüyordu.

Ancak bu yıl, İsrail'in neden olduğu tahribatlar ve saldırılar sebebiyle bu kutlamaların gerçekleşmediği belirtiliyor. Gazze'deki Aziz Porphyrius Kilisesi'nin de İsrail saldırıları sonucu kısmen yıkıldığı ifade edilmekte.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları nedeniyle bu yıl Noel kutlamalarının yapılmayacağı daha önce duyurulmuştu. Gazze Şeridi'nde yaklaşık 1000 Hristiyan yaşamakta olup, bu nüfusun büyük bir kısmı Rum Ortodoks mezhebine mensup, geri kalan kısmı ise Latin Katolik mezhebine bağlı.

Kaynak: cumhuriyet