Filistin Kızılayı, İsrail'in yoğun bombardımanı nedeniyle çalışanlarının güvenliği tehlikeye girdiği için Han Yunus kentindeki geçici merkez binasını tahliye etti. Yapılan açıklamada, İsrail'in doğrudan saldırıları sonucu şarapnel isabet eden El-Mevasi bölgesindeki geçici idari merkezin tamamen boşaltıldığı belirtildi. Bu kararın, personelin hayatını korumak amacıyla alındığı vurgulandı.

7 Ekim Saldırılarının Ardından Gazze'de Durum Kötüleşiyor

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik ihlallere karşılık olarak İsrail'e büyük bir saldırı başlattı. İsrail bu saldırılarda 1200 vatandaşının hayatını kaybettiğini, 5132 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hindistan'da ayin sırasında izdiham yaşandı: 116 ölü! Hindistan'da ayin sırasında izdiham yaşandı: 116 ölü!

O tarihten bu yana, İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarında en az 37.834 Filistinli yaşamını yitirdi, 86.858 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin 15.694'ü çocuk, 10.279'u kadın. Enkaz altında hala binlerce kişinin olduğu, hastaneler ve eğitim kurumları gibi sivil altyapıların hedef alınarak büyük zarar gördüğü bildiriliyor.

Filistin Kızılayı'nın açıklaması, bölgedeki insani kriz ve çalışanların maruz kaldığı tehlikeleri bir kez daha gözler önüne serdi. Filistin Kızılayı, uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye ve sivillerin korunması için adımlar atmaya çağırdı.

Kaynak: Karar