Kerem Aktürkoğlu Benfica kariyerine golle başladı Kerem Aktürkoğlu Benfica kariyerine golle başladı

Sezonu 99 puanla ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'nin, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilmesi için oynayacağı ön eleme turlarındaki muhtemel rakipleri belli oldu. Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için üç eleme turunu geçmek zorunda.

İlk Rakipler: Lugano veya Partizan

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi serüvenine 2’nci Ön Eleme Turu'ndan başlayacak. Bu turda İsviçre Ligi’ni 2’nci sırada bitiren Lugano ya da Sırbistan Ligi’ni 2’nci sırada tamamlayan Partizan ile eşleşecek. 2’nci Ön Eleme Turu’nda ilk maçlar 23-24 Haziran’da, rövanş karşılaşmaları ise 30-31 Haziran’da oynanacak.

3. Ön Eleme Turu'ndaki Muhtemel Rakipler

Fenerbahçe, 2’nci turu geçmesi halinde 3’üncü Ön Eleme Turu’nda seri başı olmayacak. Bu turda Avusturya Ligi 2’ncisi Salzburg, İskoçya Ligi 2’ncisi Glasgow Rangers, Çekya Ligi 2’ncisi Slavia Prag veya Fransa Ligi 4’üncüsü Lille’den biriyle eşleşecek. Bu turdaki ilk karşılaşmalar, 6-7 Ağustos’ta, rövanş maçları ise 13 Ağustos’ta oynanacak.

Play-Off Turu

Fenerbahçe, 3’üncü Ön Eleme Turu'nu geçmesi halinde play-off turuna kalacak ve kendisi gibi üçüncü eleme turunu geçen takımlardan biriyle karşılaşacak. Bu turda başarı gösterirse, uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi grup aşamasında mücadele etmeye hak kazanacak.

Geçmiş Performans

Fenerbahçe, en son 2008-09 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmişti. Sarı-lacivertli takım, o tarihten bu yana Avrupa'nın en prestijli futbol turnuvasına katılmak için mücadele veriyor.

Kaynak: BirGün