Türkiye'de büyük yankı uyandıran olayda yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Eyüpsultan'da, 1 Mart'ta yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan ve 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur ve annesi ünlü yazar Eylem Tok, ABD'de kazadan 106 gün sonra yakalandı. Eylem Tok ve oğlu, bugün saat 18:00'de Boston şehrinde hakim karşısına çıkacaklar. Duruşmada Türkiye'nin iade talebi ve sunduğu deliller görüşülecek.

ÖZEL OKUL ZİYARETİ VE TUTUKLAMA

Reuters'ın bildirdiğine göre, tutuklandıkları sırada Tok ve oğlu, Boston'da yıllık ücreti 46 bin dolar olan özel bir okulu ziyaret etmeye hazırlanıyordu. Tutuklandıklarında Tok'un üzerinde bulunan 5 bin dolarlık nakit para da polis tutanaklarına geçti.

SAHTE PASAPORT PLANI

Mahkeme belgelerinde, Türk yetkililerin Tok ve oğlunun ABD'den sonra Küba'ya gitmek için sahte pasaport almaya çalıştıklarını düşündüğü bilgisi yer aldı.

TOK'UN AVUKATININ SAVUNMASI

Tok'un avukatı Brendan Kelley, Tok'un serbest bırakılması gerektiğini savundu. Türk kanunlarında ebeveynlerin çocuklarını korumak için yaptıklarının suç sayılamayacağını, bu yüzden de ABD ile Türkiye arasında iadenin mümkün olmadığını iddia etti.

NE OLMUŞTU?

Karabük'te Trafik Kazası: Kadın yaşamını yitirdi Karabük'te Trafik Kazası: Kadın yaşamını yitirdi

1 Mart'ta İstanbul Eyüpsultan'da meydana gelen kazada, Timur Cihantimur'un kullandığı araç, yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak Oğuz Murat Aci'nin ölümüne, İ.G., T.A., S.K. ve H.T.'nin yaralanmasına neden oldu. Kaza sonrası T.C. ve annesi Eylem Tok, İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a kaçtı, ardından ABD'ye gitti. Türkiye'nin iade talebi üzerine ABD'de yakalanan Tok ve oğlu, şimdi iade süreci için hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: KARAR