Bitlis'te sel felaketi: 15 ev hasar aldı Bitlis'te sel felaketi: 15 ev hasar aldı

İngiliz haber ajansı Reuters'ın bildirdiğine göre, İstanbul’da 1 Mart tarihinde bir kişinin ölümüne sebep olduktan sonra ABD’ye kaçan T.C. ve annesi Eylem Tok’un yakalanmasının ardından yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Mahkeme belgelerine dayandırılan habere göre, Eylem Tok ve oğlu Boston’da özel bir okulu gezerken yakalandı ve Küba’ya seyahat etmek için sahte pasaport almaya çalıştıkları iddia edildi.

1 Mart'ta İstanbul'da bir kişinin ölümüne neden olan Eylem Tok ve oğlu T.C., olayın ardından ABD'ye kaçtı. ABD'de yakalanan çiftin, Küba'ya kaçma planı yaptığı ve sahte pasaport almaya çalıştıkları belirtildi.

ABD Sulh Yargıcı Donald Cabell, savcıların çiftin kaçma ihtimali olduğunu belirtmesi üzerine Tok ve oğlunun salı günü yapılacak duruşmaya kadar gözaltında tutulmalarına karar verdi.

Eylem Tok’un avukatlarından Brendan Kelley, Tok’un serbest bırakılması gerektiğini savundu. Kelley, Türk yasalarına göre iddia edilen suçun bir ebeveyn tarafından işlenmesi halinde ceza gerektirmediğini, bu nedenle ABD-Türkiye anlaşması gereğince iade edilmesinin mümkün olmadığını iddia etti.

Kelley, "İadesi bile mümkün olmayan bir suçtan dolayı gözaltında tutuluyor" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet