Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) heyecan dolu finalde İspanya, İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan bu dev mücadelede, Fransız hakem Francois Letexier düdük çaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısında tempo düşük kaldı ve ilk isabetli şut, 45. dakikada İngiltere'den Phil Foden tarafından çekildi.

Abdullah Avcı Trabzonspor tarihinin en pahalı teknik adamı oldu Abdullah Avcı Trabzonspor tarihinin en pahalı teknik adamı oldu

Maçın Önemli Anları:

  • 47. dakika: İspanya, ikinci yarıya hızlı başladı ve Lamine Yamal'ın pasında topla buluşan Nico Williams'ın golüyle öne geçti.
  • 50. dakika: Dani Olmo, İspanya'nın baskısını sürdürdüğü dakikalarda net bir fırsattan yararlanamadı.
  • 60. dakika: İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate, Harry Kane'i oyundan alarak Ollie Watkins ve Cole Palmer'ı sahaya sürdü.
  • 73. dakika: İngiltere, Jude Bellingham'ın pasıyla topla buluşan Cole Palmer'ın ceza sahası dışından yaptığı vuruşla eşitliği sağladı.
  • 87. dakika: İspanya, Cucurella'nın harika ortasında Oyarzabal'ın yaptığı tek vuruşla yeniden öne geçti.

İspanya, 2-1'lik skorla şampiyonluğa ulaşarak turnuva tarihinde tüm maçlarını kazanarak şampiyon olan ilk ekip oldu. Bu zaferle İspanya, Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı 5. finalde 4. kez şampiyonluğa ulaştı ve bu alanda Almanya'yı geçerek zirvenin tek sahibi oldu. İspanya daha önce 1964, 2008 ve 2012'de şampiyon olmuş, 1984'te ise ikinci olmuştu.

Kaynak: Karar