Panathinaikos başantrenörü Ergin Ataman, Kıbrıs Rum Kesimi'nde İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla oynanan hazırlık maçında, Panathinaikos taraftarlarının Türkiye'ye yönelik "işgalci" göndermesi içeren pankartına sert tepki gösterdi. Yunan taraftarlar, Türkiye'yi hedef alan bir pankart açarak, "Türklerden Kanlı Kıbrıs İşgali" ifadelerini kullandı. Bu pankart, hem spor sahasında hem de uluslararası platformda tepkilere yol açtı.

Fenerbahçe'nin eski yıldızı futbol kariyerine son verdi Fenerbahçe'nin eski yıldızı futbol kariyerine son verdi

Yunan taraftarlar tarafından açılan pankart

Pankartı fark eden Ergin Ataman, sahaya girerek bu duruma dikkat çekmek istedi ve sert bir tepki verdi. Deneyimli koç, çift yumruk hareketiyle hakemden önce kendisini diskalifiye etti ve oyundan atıldı. Ataman, olay sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında, Ataman bu pankartın dostluk ve barış ortamına yakışmadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Spor salonları siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeridir. Bu pankartı açanların, bana ve takımıma sevgi gösteren binlerce insanın duygularını etkilemeyeceğini biliyorum." Ataman, sporun ve dostluğun kazanan taraf olacağına inandığını belirterek, basketbolun birleştirici gücünü vurguladı.

Kaynak: KARAR