Geçtiğimiz yıl 44 milyar dolara satın aldığı Twitter’ı X olarak yeniden adlandıran Elon Musk, tartışmalı bir yeniliğe daha imza atacağını bildirdi. Musk, kullanıcıların istedikleri hesaplarla ilişki kurmasını engelleyen, kimi zaman zorbalık gibi durumlarda işe yarayan ‘engelleme’ özelliğinin kaldırılacağını duyurdu.

UYGULAMA MAĞAZALARINDAN SİLİNEBİLİR

Uzmanlar, engelleme özelliğinin kaldırılması veya sınırlandırılmasının uygulamanın App Store ve Google Play mağazalarından silinmesine neden olabileceğini söylerken, daha sonraki paylaşımında, Musk, "Engelleme özelliği, özel mesajlar dışında bir 'özellik' olarak silinecek" diye kaydetti ve hesapları ‘sessize alma’ işlevinin kaldırılmayacağını söyledi

Apple, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe sahip uygulamaların kötü niyetli kullanıcıları engelleme özelliğine sahip olması gerektiğini söylüyor. Google Play Store, uygulamaların kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği ve kullanıcıları engellemek için bir uygulama içi sistem sağlaması gerektiğini savunuyor.

YENİ CEO’DAN AKTİVİSTE YANIT

Siber zorbalık karşıtı aktivist Monica Lewinsky'nin X'i "insanları çevrimiçi ortamda güvende tutmak için kritik aracı" kaldırmamaya çağıran gönderisine yanıt veren X CEO’su Linda Yaccarino, Musk'ın hareketini savundu.

iPhone 16'nın tanıtım tarihi belli oldu iPhone 16'nın tanıtım tarihi belli oldu

Yaccarino, "X üzerinde kullanıcılarımızın güvenliği bizim bir numaralı önceliğimizdir ve mevcut engelleme ve sessize alma durumundan daha iyi bir şey inşa ediyoruz. Lütfen geri bildirimlere devam edin” ifadelerini kullandı.

(karar)

Editör: Haber Merkezi