Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na özelleştirme onayı verildi Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na özelleştirme onayı verildi

Son dönemlerde iktidar partisi AKP ile ana muhalefet partisi CHP arasında kısa süreli bir 'normalleşme' süreci yaşandı. CHP’li Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etmesi ve ardından Erdoğan’ın Özel’e iade-i ziyarette bulunmasıyla bu süreç pekişti. Görüşmelerde ekonomideki gidişat ve asgari ücret artışı da gündeme geldi.

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Halk TV'de Sorel Dağıstanlı’ya yaptığı açıklamada, asgari ücrete küçük bir zam yapılabileceğini söyledi. Zelyut, "Eğer bu zamlar yapılmazsa, Türkiye’nin erken seçim sürecine yöneldiğini görebiliriz" ifadelerini kullandı.

Zelyut, "Siyasi bir zincir kuralım. Eğer bu zamlar yapılmazsa, Özgür Bey ‘meydanlara ineceğim’ diyor. Halktan erken seçim talebi gelirse, meydanlara indiğinde bu talep karşılanmaz mı? İktidar partisine karşı ‘Hadi erken seçimi yapalım’ diyecektir. Tayyip Bey de erken seçime götürecektir" dedi.

Ekonomist Zelyut, hükümetin enflasyonu ve fiyatları düşürmek için gerekli yapısal önlemleri almadığını ve faiz artışlarıyla bu sürecin yürümeyeceğini belirtti. Sonbahar ve kış aylarının zorlu geçeceğini ifade eden Zelyut, "Vergilerle ve zamlarla alım gücünüz düşüyor. Fiyatlar kolay kolay deflasyona girmeyecek ve yükselmeye devam edecek" dedi.

Sonuç olarak Zelyut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarının bu durumu değerlendirdiğini ve asgari ücrete küçük bir zam yapılmasının muhtemel olduğunu belirtti. "Bu bağlamda belki çok küçük bir ara zamla, ‘bakın siz istediniz, normalleşme de var biz de yaptık’ diyelim diye küçük bir zam gelebilir. Eğer gelmezse, ben Türkiye’nin erken seçim sürecine doğru yöneldiğini görüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet