Bitlis'te sel felaketi: 15 ev hasar aldı Bitlis'te sel felaketi: 15 ev hasar aldı

Doğu Ekspresi yeni sezonun ilk yolculuğuna başladı

Seyahat tutkunlarının gözdesi haline gelen "Doğu Turist Ekspresi" ilk seferine 2023-2024 yılında başladı. Veda töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Ekspresi'nin Ankara-Kars hattında 74 yıldır sefer yaptığını ve 1.360 kilometrelik demiryolu hattını ortalama 26 saatte tamamladığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü Turistik Doğu Ekspresi 2023-2024 yılında ilk seferine başladı. Bu sezon ilk seferine Ankara Garı'ndan başlayan Turistik Doğu Ekspresi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun da katıldığı törenle uğurlandı.

Veda töreninde konuşan Bakan Uraloğlu, Doğu Ekspresi'nin Ankara-Kars hattını ortalama 26 saatte tamamladığını hatırlatarak, şöyle konuştu: "4 güzergahın en önemli demiryollarından biri olarak büyük ilgi gören Doğu Ekspresi'nin yanı sıra, çok güzel. Dünyada 29 Mayıs 2019'da Turist Ekspresi Oriental yeni bir anlaşmayla hizmete açıldı." "Ülkede bunu piyasaya sürdük" dedi.

'84 SEVKİYAT YAPACAĞIZ'

Bakan Uraloğlu, bugün başlayan yeni sezonda Ankara-Kars yönünde 42, Kars-Ankara yönünde 42 olmak üzere toplam 84 uçuş gerçekleştireceklerini belirtti:

“Tatil, yarıyıl tatili, yılbaşı gibi özel günlere yönelik de ek seferler düzenleyeceğiz. Bu dönemde 13 binden fazla seyahat tutkununa hizmet vererek hayallerini gerçeğe dönüştüreceğiz. Kars’tan Ankara’ya gidiş-dönüş trenlerimiz de var. Talep biraz daha düşük olduğundan bu adresten bilet satın almak kısmen daha kolay."

'EŞSİZ BİR SEYAHAT DENEYİMİ SAĞLAYACAK'

Bakan Uraloğlu, Doğu Turizm Uzmanı bilet satışının bugünden itibaren başladığını belirterek, “Bölgesel turist trenimiz 15 Ocak – 18 Şubat tarihleri ​​arasında Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri hizmet verecek. 230 kişi kapasiteli trenimiz, İşletme süresi boyunca 15 gidiş ve 15 dönüş olmak üzere toplam 30 sefer olacaktır. Erzurum-Kars arasında eşsiz bir seyahat deneyimi sağlayacak” dedi.

Bakan Uraloğlu, bu sezon Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferine tren memuruyla başladı.(karar)

Editör: Haber Merkezi