İnternet dünyasının fenomeni ve kripto para birimi Dogecoin'in sembolü olan Shiba Inu cinsi Kabosu, 18 yaşında hayatını kaybetti. Kabosu'nun ölümünü, sahibi Atsuko Sato, "uyuyormuş gibi sessizce hayata veda etti" ifadesiyle duyurdu.

Sato, paylaşımında "Onu sevgiyle sararken, sanki uykuya dalmış gibi sessizce vefat etti. Kabo-chan dünyadaki en mutlu köpekti. Ben de en mutlu sahibi. Kabosu'yu bu kadar çok sevdiğiniz için hepinize teşekkür ederim" dedi.

Kabosu'nun 24 Mayıs sabahı öldüğünü ve 26 Mayıs Pazar günü Japonya'nın Narita kentinde bir veda töreni düzenleneceğini belirten Sato, Kabosu'yu 2010 yılında barınaktan sahiplenmişti. Kabosu'nun fotoğrafı, internette paylaşıldıktan sonra dünya çapında ün kazanmıştı.

The Guardian'ın haberine göre, 2021'de Kabosu'nun fotoğrafı bir NFT'ye dönüştürüldü ve 4 milyon dolara satıldı. Fotoğraf, Dogecoin'in sembolü olarak kullanılmış ve bu kripto para birimine ilham kaynağı olmuştu.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'yi ziyaret edecek Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'yi ziyaret edecek

Kabosu, 2022'nin sonlarında lösemi ve karaciğer hastalığı teşhisi konulmuştu. ABD'li milyarder Elon Musk da Kabosu'nun hayranlarındandı ve onun fotoğrafını 44 milyar dolara satın alıp Twitter logosu yapmıştı, ismini de X olarak değiştirmişti.

Kaynak: DÜNYA