Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki Kaymakam Burak Akeller'in bir imama, cuma hutbesinde askerlerle ilgili bölümü okumadığı gerekçesiyle darp ettiği iddiasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, yaşanan olayın Diyanet-Sen tarafından rahatsız edici bulunduğu ve soruşturulması gerektiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır Kulp’ta yaşanan rahatsız edici hadiseye ilişkin duruşumuz açık ve nettir. Vatanımızı, bayrağımızı, şehitlerimizi tartışma konusu yapmayız. Bu konudaki duruşumuzu da kimseye sorgulatmayız.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen cuma hutbesi metnini harfiyen okumamak bir suç veya görevi ihmal ise yapılması gereken idari inceleme ve soruşturmadır. Bunun yöntemi cami adabını çiğnemeden hukukun gereğini yapmaktır."

Açıklamada, Memur-Sen'in sürecin takipçisi olacağı ve içişleri bakanlığı ile diyanet işleri başkanlığının başlattığı soruşturmaya katkı sağlayacakları belirtildi.

Deprem sonrası Gaziantep'te su kesintisi uygulandı Deprem sonrası Gaziantep'te su kesintisi uygulandı

Yaşanan olayın cami adabını çiğnediği ifade edilen açıklamada, imam-hatibin işlediği bir kusur, ihmal veya kasıt varsa hukukun gereğinin yapılması gerektiği vurgulandı.

Diyanet-Sen, içişleri bakanlığı ve diyanet işleri başkanlığı tarafından başlatılan soruşturmanın sonuçlarını bekleyeceklerini ve süreci yakından takip edeceklerini belirtti.

Kaynak: Gazete Duvar