Dilruba Kayserilioğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla hazırlanan iddianame, İzmir 62. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve davanın duruşması bugün görüldü. Mahkeme savcısı, esas hakkındaki görüşünü sunarak Kayserilioğlu'nun cezalandırılmasını talep etti.

Ancak Kayserilioğlu'nun avukatları, ek delil sunma taleplerini iletti ve sosyal medyada yapılan paylaşımların ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Savcılık makamı ise bu paylaşımların Cumhurbaşkanının onur ve saygınlığını zedelediğini öne sürdü.

Duruşma sonucunda, mahkeme tarafların taleplerini dikkate alarak davayı 31 Ekim'e erteledi.

Ne Olmuştu?
Dilruba Kayserilioğlu, Instagram'ın erişime engellenmesi ve sokak hayvanlarıyla ilgili yasaya yönelik eleştirilerde bulunduğu sokak röportajı sonrası, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

İlk itiraz reddedilse de, ikinci itiraz üzerine "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tahliye edildi. Diğer suçlama nedeniyle tutuklu kalmaya devam eden Kayserilioğlu, 29 Ağustos'ta tamamen serbest bırakıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ise tahliyesinden sonra Kayserilioğlu hakkında yeniden "Cumhurbaşkanına hakaret" davası açtı.

DEM Parti Narin Güran cinayeti için suç duyurusunda bulundu DEM Parti Narin Güran cinayeti için suç duyurusunda bulundu

Son duruşmada, mahkeme "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasından beraatine, ancak "Halkın bir kesimini alenen aşağılamak" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti. Bu ceza, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararıyla sonuçlandı ve adli kontrol şartları kaldırıldı.

31 Ekim'de görülecek duruşmada Kayserilioğlu'nun ifadesi ve savunması dikkatle takip edilecek.

Kaynak: KARAR