Engin Polat tahliye edildi Engin Polat tahliye edildi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 16 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, sulh ceza hakimliği aylık tutukluluk incelemesi gerçekleştirmişti.

Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, müvekkillerinin tahliyesini talep etmişti. Kaya, dosyanın toplumsal bir yönü olduğunu ve müvekkillerinin aile yaşantısı göz önüne alınarak bazı güç odakları tarafından operasyon çekildiğini iddia etmişti.

Dosyada tüm delillerin toplandığını ve sadece vergi suçuna ilişkin bir sonuç çıktığını belirten Kaya, her şeyin raporlarla sabit olduğunu savunmuştu.

Şüpheli Sıla Doğu'nun avukatı Sibel Karaosmanoğlu ise müvekkilinin Dilan Polat ile 137 şirketten sadece 1 tanesinde ilişkisi olduğunu ve bağımsız çalıştıklarını öne sürmüştü.

Karaosmanoğlu, Sıla Doğu'nun tutuklu kalmasının tek sebebinin Dilan Polat'ın ablası olması olduğunu iddia etmiş ve tahliye talebinde bulunmuştu.

Hakimlik, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

Kararda, Dilan Polat hakkında Adli Tıp Kurumunun Türk Ceza Kanunu'ndaki "akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirleri" maddesinin uygun olduğuna dair mütalaa verdiği, ancak soruşturmaya konu suçun bu raporla ilgisinin olmadığı belirtilmişti.

Dilan Polat'ın cezaevinde bulunmasının bir tehlike arz etmediği yönünde sağlık kurulu raporları bulunduğu, ilk tutuklama kararlarındaki gerekçelerin geçerli olduğu ifade edilmişti.

Delillerin toplanma aşamasında olması ve ana raporun henüz dosyaya gelmemesi nedeniyle delil karartma ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekilmişti.

Dilan Polat'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, avukat Hüseyin Kaya ile karşılıklı anlaşarak yollarının ayrıldığı ve kendisine emekleri için teşekkür edildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Avukat 'Hüseyin Kaya' ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Kendisine emekleri için teşekkür eder mesleki hayatında başarılar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Karar