Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de basın mensupları ile birlikte kahvaltı yaptı. Destici, kahvaltı sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Mustafa Destici; siyasi partilere yapılan hazine yardımlarına karşı olduğunu söyledi.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin de konuşan Destici, "Cumhurbaşkanı partili olabilir ama önümüzdeki dönemde yeni bir Anayasa değişikliği teklifi gelirse burada Cumhurbaşkanı olanın parti genel başkanlığından ayrılması yönünde BBP'nin görüşü var" değerlendirmesini yaptı.

Anayasa değişikliği teklifi üzerine yöneltilen soruya Destici şu yanıtı verdi:

"Ailenin korunmasına ilişkin bir madde olacak. Bu tamamen Müslüman Türk ailesinin bizim kendi kültürümüze, inancımıza göre; daha doğrusu dünyadaki bütün inanç ve öğretilere göre, evrensel ahlaka göre bir aile yapımız var. Bu da kadın ve erkekten oluşuyor. Bunun korunmasına yönelik. Birtakım sapkın düşüncelerde, bizim inancımıza, kültürümüze ters olan hayat tarzlarından korunmasına yönelik. Müslüman Türk aile hayat tarzına bir müdahale var. Bunu aşağılama var. İstanbul Sözleşmesi'nde de bu türden ifadeler var. Dolayısıyla bizim inancımızı da kültürümüzü de kimse aşağılayamaz. Avrupa'da pek çok ülke de İstanbul Sözleşmesi'ni ya imzalamadı ya da sonradan çıktı. Dolayısıyla ben bu gelecek Anayasa değişikliği teklifinde en önemlisinin başörtüsü ile ilgili bir düzenleme ve ikincisinin de Türk aile yapısının korunması.”

Destici şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANININ PARTİ GENEL BAŞKANLIĞINDAN AYRILMASI YÖNÜNDE BBP'NİN GÖRÜŞÜ VAR

Kahramanmaraş'ta deprem! Kahramanmaraş'ta deprem!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili başından itibaren bir uyum yasaları sürecinin tamamlanması gerektiğini söyledi. İki, yeni Anayasa taslağı hazırlığımızda da Cumhurbaşkanı partili olabilir ama önümüzdeki dönemde yeni bir Anayasa değişikliği teklifi gelirse burada Cumhurbaşkanı olanın parti genel başkanlığından ayrılması yönünde BBP'nin görüşü var. Keza Cumhurbaşkanı yardımcılarının seçimle iş başına gelmesi gibi hususlar bu iki maddeden başlayarak bizim bu konuda farklı görüşlerimiz var.

Tek aday etrafında anlaşma ihtimalleri gittikçe zayıfladı. Görüyorsunuz, partilerden yükselen 6'lı, 7'li, hatta 8'li masa, orada en az iki Cumhurbaşkanı adayı belki daha da fazla olabilir, en az iki veya üç milletvekili grubu görebiliriz. Şu anda iki var; bir altılı masa bir de HDP var.

TEKLİFİN EN ÖNEMLİSİ, BAŞÖRTÜSÜ VE TÜRK AİLE YAPISININ KORUNMASI

(Anayasa değişikliği teklifi) Ailenin korunmasına ilişkin bir madde olacak. Bu tamamen Müslüman Türk ailesinin bizim kendi kültürümüze, inancımıza göre; daha doğrusu dünyadaki bütün inanç ve öğretilere göre, evrensel ahlaka göre bir aile yapımız var. Bu da kadın ve erkekten oluşuyor. Bunun korunmasına yönelik. Bir takım sapkın düşüncelerde, bizim inancımıza, kültürümüze ters olan hayat tarzlarından korunmasına yönelik. Müslüman Türk aile hayat tarzına bir müdahale var. Bunu aşağılama var. İstanbul Sözleşmesi'nde de bu türden ifadeler var. Dolayısıyla bizim inancımızı da kültürümüzü de kimse aşağılayamaz. Avrupa'da pek çok ülke de İstanbul Sözleşmesi'ni ya imzalamadı ya da sonradan çıktı. Dolayısıyla bence bu gelecek Anayasa değişikliği teklifinde en önemlisi başörtüsü ile ilgili bir düzenleme ve ikincisinin de Türk aile yapısının korunması."

Kaynak: www.krttv.com.tr

Editör: Haber Merkezi