Hollanda'da, fiziksel sağlık sorunu olmayan ancak uzun süredir ruh sağlığı sorunları yaşayan 29 yaşındaki Zoraya ter Beek, ötanazi yöntemiyle hayatına son verdi.

İsrail, Hamas Liderinin Ölüm İhtimalini Araştırıyor İsrail, Hamas Liderinin Ölüm İhtimalini Araştırıyor

Depresyonla mücadele etmekten yorulan genç kadının, ötanazi talebi büyük tartışmalara yol açtı. 29. doğum gününden birkaç gün sonra, 22 Mayıs'ta Ötanazi Uzmanlık Merkezi'nde yaşama veda ettiği açıklandı. Bir arkadaşı, Beek'in "insancıl" bir şekilde yaşama veda ettiğini ifade etti, ancak ölüm yöntemi hakkında detay vermedi. Genç kadının, ölümü sırasında erkek arkadaşının yanında olduğu belirtildi.

Yıllardır depresyon tedavisi gören Beek, hiçbirinin işe yaramadığını ve artık yaşamak istemediğini belirtmişti. Fiziksel sağlık açısından sorun yaşamayan Beek'in ötanazi talebi, dünyada tartışma yaratmış ve depresyon hastalarının bu hakkı alması eleştirilere neden olmuştu.

Hollanda, 2001'de yardımlı intiharı yasal hale getirerek dünyada bu alanda öncü bir ülke olmuştu. O zamandan beri ötanazi, giderek popüler hale gelmiş bir seçenek haline geldi. Hollanda'daki medya raporlarına göre, 2022'de Hollanda'da 8.720 ötanazi ölümü yaşandı.

Geçtiğimiz Şubat ayında, 93 yaşındaki eski Hollanda Başbakanı Dries van Agt ve eşi de ötanazi yöntemiyle yaşamlarına son vermişlerdi.

Kaynak: SÖZCÜ