Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı sonrasında sosyal medya hesabından KOSGEB vasıtasıyla yeni bir desteğin devreye gireceğini ve Dünya Bankası ile işbirliği içinde işletme başına 200 bin TL ile 750 bin TL arasında faizsiz kredi sağlayacaklarını duyurdu.

Yapılan açıklamada, sağlanacak desteğin üst limitinin ağır hasarlı binalar için işletme başına 500 bin TL 750 bin TL yükseldiği bilgisi verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'da kendi sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım geldi. Bakan Kacır paylaştığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın kamuoyuna başlangıcını ilan ettiği "Deprem Bölgesi KOBİ'lerin Canlanması Projesi" kapsamınca, Dünya Bankası ve KOSGEB iş birliği ile; KOBİ'lere hasarın durumuna göre 200 bin - 750 bin lira destek vereceğiz. Hasar görmemiş olsa bile, yüzde 30'un üzerinde gelir kaybına uğramış işletmeler de bu destekten yararlanabilecek. Geri ödemeler 3. senede, 3 taksitle ve 0 faizle yapılacak. KOBİ'lerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

TUSAŞ saldırısında yeni detaylar ortaya çıktı : Teröristler dikkat çekmemek için el ele gelmiş TUSAŞ saldırısında yeni detaylar ortaya çıktı : Teröristler dikkat çekmemek için el ele gelmiş

T

6 Şubat meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgedeki işletmelerde yaşanan zararın karşılanması ve ekonomiyi canlanmanın sağlanması adına "Türkiye: Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi"nin hayata geçirildiği vurgulanan açıklamada, şu sözlerle ifade edildi:

"Proje kapsamınca, Dünya Bankası'ndan 450 milyon $ finansman ile sağlanacak destek, KOSGEB aracılığıyla ağır, orta ve az hasarlı işletmeler için farklı kademelerde kullandırılabilecek. İşletmenin bulunduğu şehir, hasar durumu ve işletme ölçeğine göre artabilir. 0 faizli olan destek, 36 aylık bir süreci kapsıyor. İlk 2 sene geri ödemesiz olup 3. senede 3 eşit taksitte geri ödemesi yapılacak. Bu destekten faydalanmak isteyen işletmelerden sadece, borç taahhütnamesi ve hasar durum belgesi istenilecek. Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde en az %30 gelir kaybına uğramış hasarsız işletmeler de bu destekten yararlanabilecek."(sabah)

Editör: Haber Merkezi