Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, en düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik çalışmalar hızlandırıldı. Erdoğan, ABD ziyareti öncesinde kurmaylarına "Emeklilere yapılacak zam mevzusunu çalışın. Ben NATO Zirvesi'nden Türkiye'ye dönene kadar bu işi bitirin" talimatını verdi ve bugün yurda dönmesi bekleniyor.

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI

Engin Polat tahliye edildi Engin Polat tahliye edildi

Hafta başında AK Parti'nin ekonomi kurmayları, eldeki seçenekleri değerlendirmek için bir araya geldi. İlk görüşmeden net bir sonuç çıkmayınca, kurmaylar ikinci kez toplandı. Daha önce yapılan çalışmalar da ele alınarak, net bir formül bulunamayınca Erdoğan'ın talimatıyla çalışmalar hızlandırıldı.

TÜM FORMÜLLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Toplantılarda, kök aylığın artırılmasının emeklilerin lehine olduğu ancak bunun, en düşük primi ödeyenlerle yüksek prim ödeyenler arasındaki maaş farkının daralmasına ve emekliler arasında adaletsizliğe neden olabileceği belirtildi. Bunun yerine tüm emeklilere seyyanen zam verilmesi fikri masaya yatırıldı, ancak bu formülün Hazineye getireceği ek yükten dolayı sıcak bakılmadı.

HIZLA MECLİS'TEN GEÇİRİLECEK

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, yapılacak çalışma tüm emeklileri kapsayacak şekilde ortaya konulursa, tek maddelik bir değişiklik yeterli olacak ve bu değişiklik torba yasaya eklenerek hızla Meclis'ten geçirilecek. Çalışma bittiğinde, önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısı sonrası Erdoğan tarafından açıklanması öngörülüyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu ay yapılacak yüzde 24,73 oranındaki zamma rağmen 1,7 milyon emeklinin maaşı, kök aylıklarının düşük olması nedeniyle 10 bin lirada kalıyor. Ekonomi kurmayları tüm alternatifleri masaya yatırarak etki analizlerini yapıyor ve çalışmada hakkaniyetli bir sistem ön planda tutuluyor.

Kaynak: HABERLER.COM