İstanbul Fatih’te 4 Ekim’de Türkiye'yi sarsan bir çifte cinayet gerçekleşti. 19 yaşındaki Semih Çelik, aynı yaştaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vahşice katletti. İlk cinayetini Eyüp'teki evinde Halil'in boğazını keserek gerçekleştiren Çelik, daha sonra Edirnekapı Surları'nda buluştuğu İkbal Uzuner'i parçalara ayırdı. Cinayetlerin ardından kendi yaşamına son veren Çelik, boğazına ip geçirip surlardan atlayarak intihar etti.

Esenyurt Devlet Hastanesi'nde yangın çıktı! Esenyurt Devlet Hastanesi'nde yangın çıktı!

Soruşturma kapsamında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İkbal Uzuner'in telefon şifresi çözüldü, ancak Ayşenur Halil'in iPhone marka cep telefonunun şifresi hâlâ kırılamadı. Apple ile iletişime geçilmesine rağmen, kişisel verilerin korunmasına verilen önem nedeniyle şifre paylaşımı konusunda engeller yaşanabiliyor.

Olay günü Semih Çelik'in, Ayşenur Halil ile buluşarak kahvaltı için bir fırından ekmek aldığı güvenlik kameralarına yansıdı. İlk cinayetini işledikten sonra polisi arayarak kendini ihbar eden Çelik, daha sonra İkbal Uzuner ile buluşup ikinci cinayeti işledi.

Kaynak: KARAR