DİSK/Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, basın açıklamasında işten çıkarılan işçiler arasında hamile olan, yeni doğum yapan ve raporlu olanların bulunduğunu belirtti.

İş akitlerinin tek taraflı olarak feshedildiğini ve herhangi bir gerekçe gösterilmediğini ifade eden Gümüştekin, "31 Mart seçim sonuçları demokrasiye, hukuka, adalete hasret kalan işsizlik, yoksulluk, geçim derdi altında ezilen tüm yurttaşların umutlarının yeniden yeşermesini sağlamıştır. Biz işçiler tam da bu umutla daha iyiyi, daha güzeli ve umudumuzu yeşerten baharlı günleri yakın etmek için tırnak ile, diş ile umut ile canla başla çalışmaya devam ederken dün 16.30 itibarıyla 125 Çibel işçisi 22'de Çiğli Gıda işçisi toplamda 147 işçi işten çıkarıldı" dedi.

Gümüştekin, işten çıkartılan işçilerin mart ayında işe başladığına dair söylentilere karşı, "Bilinçli olarak ‘Mart ayında işbaşı yapanların fesihleri yapılmıştır, çıkartılanlar bankamatikçidir’ şeklinde söylentiler yayılsa da çıkartılan işçiler arasında 6 ay hatta 2 yıldan fazla çalışanlar da bulunmaktadır. Hiçbir çalışan bankamatikçi değildir. Biz bu söylentileri de üyelerimizin işten çıkartılmalarını da kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

İşçiler, Çiğli Belediyesi önünde "işimizi geri istiyoruz" pankartıyla direnişlerini sürdüreceklerini ve işlerine geri dönene kadar mücadele edeceklerini belirttiler.

Engin Polat tahliye edildi Engin Polat tahliye edildi

Gümüştekin, "Bizler biliyoruz ki bu ekonomik krizin ortasında her şeyden tasarruf edilir, ancak işçiden asla tasarruf edilmez. Belediye Başkanı’na buradan sesleniyoruz; bizlerin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın tek geçim kaynağı buradan aldığımız maaşımızdır. Bu ekonomik krizin ortasında bizi işten çıkartarak bizim için hayati önem taşıyan ve tek geçim kaynağımız olan maaşlarımızın elimizden alınması demek, çocuğumuzun ekmeğinin kesilmesi, geleceğinin karartılması demektir. Biz işimize aşımıza, dönene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: BirGün