Cenk Tosun: "Oynamak İçin Hazırım ve İstekliyim"

A Milli Futbol Takımı'nın golcü oyuncusu Cenk Tosun, fiziksel ve mental olarak sahada yer almaya tamamen hazır olduğunu belirtti ve forma giymek istediğini vurguladı.

Portekiz Maçı ve Pepe

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'ndaki ikinci maçında Portekiz'e 3-0 yenilen A Milli Takım’da Cenk Tosun, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'tan eski takım arkadaşı olan Portekizli stoper Pepe hakkında gelen bir soruya Cenk, "Maç sonrası Pepe ile konuştuk. 41 yaşında olmasına rağmen sahada en iyilerden biriydi. Maç sonrası futbol dışı konulardan bahsettik, ailesi ve sözleşmesi gibi. Beşiktaş'ta güzel işler yaptı, ona başarılar diliyorum" dedi.

Fiziksel ve Mental Durum

Cenk Tosun, fiziksel ve mental olarak iyi durumda olduğunu ifade etti. "İdmanlarda iyi çalışıyorum, iyi besleniyorum. Oynamaya hazırım. Deneyimli futbolcular arasında sayılıyorum, oynamadığım için üzgünüm. Ancak hocanın kararlarına saygı duymalıyız. Biz kazanınca bütün Türkiye kazanacak, bayrağı temsil ediyoruz. Hocanın kararlarına saygı duyuyorum ama oynamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Çekya karşılaşması için ilk 11'ler belli: Montenalla'dan sürpriz isimler... Türkiye Çekya karşılaşması için ilk 11'ler belli: Montenalla'dan sürpriz isimler...

Montella'nın Kararları ve Oyuncuların Beklentisi

Cenk, Teknik Direktör Vincenzo Montella ile konuşma fırsatı bulamadığını belirtti. "Hoca ile konuşma fırsatım olmadı ama onun benim hakkımda ne düşündüğünü biliyorum. Turnuva başında benimle paylaştı. Oynamayan futbolcu mutsuz olur. Takıma katkı sağlamak ve ülkeme bir şeyler kazandırmak istiyorum" dedi.

Gelecek Maçlara Odaklanma

Cenk, Gürcistan ve Portekiz maçlarında oyuna girmeyi beklediğini ancak hocanın kararlarına saygı duyduğunu belirtti. "Burada çok güzel bir arkadaşlık var. 13 senedir milli takımdayım ve çok hoca ile çalıştım. Bu takımda saha içinde ve dışında çok iyi anlaşıyoruz. 33 yaşındayım, fit ve oynamaya hazırım. Ancak hocanın kararı neyse o'dur" ifadelerini kullandı.

Taraftarlara Çağrı

Cenk Tosun, Türk futbolseverlerden milli takıma desteklerini sürdürmelerini istedi. "İlk iki maçta muazzam bir atmosfer vardı. Gelen, gelmeyen, televizyon başında destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliği korumalıyız. Turnuvalar sık gelmiyor, birleştirici güçleri vardır. Bizi desteklemeye devam etsinler" dedi.

Semih Kılıçsoy ve Bertuğ Yıldırım

Kendisi gibi forvet oyuncuları olan Semih Kılıçsoy ve Bertuğ Yıldırım hakkında da konuşan Cenk Tosun, "Onlar da benim gibi üzülüyor. Semih, benim evladım gibi. Hep beraber zaman geçiriyoruz. O da benim gibi düşünüyor, hocanın kararlarına saygı duyuyor ve zamanını bekliyor" açıklamasında bulundu.

Çekya Maçı

26 Haziran Çarşamba günü oynanacak Çekya maçında sahada olup olmayacağını bilmediğini belirten Cenk, "Takım olarak maçlara birkaç saat kala kimin sahada olacağını öğreniyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: HABERLER.COM