Bursa'nın Nilüfer ilçesinde çıkan anız yangını, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki ormanlık alana sıçradı. Yangın nedeniyle kampüs içindeki yurtlar tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yangının ihbar edilmesi üzerine 150'e yakın personel karadan, 4 helikopterle de havadan müdahale başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yangının büyük bir alanda etkili olduğunu belirtti ve şiddetli rüzgarın etkisiyle yangının yayıldığını ifade etti. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra tankerler, arazözler ve makinelerin de yangınla mücadelede yer aldığını aktardı.

Diyarbakır Havalimanı'nda yürüyen merdiven kazası! Diyarbakır Havalimanı'nda yürüyen merdiven kazası!

Bozbey, yangın sırasında kampüs içerisindeki hayvanların güvenli bölgelere tahliye edildiğini ve öğrenci yurtlarının boşaltılacağını açıkladı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ise jandarma helikopteriyle havadan müdahale ettiklerini ve diğer helikopterlerin de bölgeye sevk edildiğini belirtti. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için yoğun çaba harcadığını vurguladı.

Bu arada, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde başlayan orman yangını ve Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangına da ekipler müdahale ediyor. Antalya'da 2 helikopter, 6 arazöz ve Muğla'da ise hava ve kara araçları yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: HABERLER.COM