Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda, Kurban Bayramı dolayısıyla sürücülere ve yolculara yönelik güvenlik tedbirlerine dair bilgilendirme yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, otogarda çeşitli bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Adana'da trafik kazası: 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı Adana'da trafik kazası: 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

Ekipler, otobüs şoförlerine yolculuk boyunca emniyet kemeri takmanın önemini hatırlattı ve yasal olarak 24 saatlik sürede 9 saatten fazla araç kullanamayacaklarını, bu sürede 45 dakika dinlenmeleri gerektiğini belirtti. Yolculara da seyahat sırasında emniyet kemerlerini takmaları gerektiği, otobüs hareket halindeyken ayağa kalkmamaları ve şoförü rahatsız etmemeleri konusunda uyarılarda bulunuldu. Ayrıca, molalarda hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları ve değerli eşyalarını yanlarında bulundurmaları tavsiye edildi.

Ekipler, genel asayiş konularında da bilgilendirmelerde bulundu. Telefon dolandırıcılığı ve çeşitli dolandırıcılık türleri ile alınması gereken önlemler hakkında bilgi veren broşürler de dağıtıldı. Bu bilgilendirme çalışmaları, bayram döneminde hem sürücülerin hem de yolcuların güvenliğini artırmayı amaçladı.

Kaynak: HABERLER.COM