HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ve kendisine usulsüz rapor düzenlediği iddiasıyla 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Doktor Rezan Buğday, istinaf mahkemesinin bozma kararı sonrası yeniden yargılandıkları davada beraat etti.

Başak Demirtaş'ın yurt dışı ziyaretlerinde bulunurken hasta olmadığı halde usulsüz biçimde rapor aldığı ve doktor Rezan Buğday’ın da muayene etmeden rapor verdiği iddiasıyla "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 2,5 yıl hapis cezası almıştı. İstinaf mahkemesi, eksik soruşturma yapıldığı gerekçesiyle bu kararı bozarak, protokol defter kaydının incelenmesini ve ilgili tanıkların dinlenmesini talep etti.

Yeniden yargılama sürecinde, Başak Demirtaş’ın Türkçe öğretmenliği yaparken aldığı raporların gerçek dışı olduğu, rapor tarihlerinde yurtdışında olduğu belirtildi. Ancak, gerekli protokol defterlerinin bulunamaması ve olayla ilgili tanık ifadelerinin bilgi sağlamaması nedeniyle, iddiaların kesin delillerle desteklenemediği sonucuna varıldı.

Narin Güran'ın ölüm nedeni belirlendi Narin Güran'ın ölüm nedeni belirlendi

Mahkeme, sanıkların suçsuzluk karinesinden yararlanarak beraatine hükmetti ve savcının karara itiraz etme hakkı saklı tutuldu. Sanıkların avukatlık ücretleri de ödenecek.

Kaynak: SÖZCÜ