Bankacıların Kabusu oldu!

Yapılan son zamlarla birlikte 26 bin liraya kadar yükselen bekçi maaşları, bankacılık sektörünü sekteye uğrattı. Genç bankacılar istifa ederek bekçilik için başvuru yapmaya başladı.

Türkiye’nin en çok kar eden sektörü bankacılıkta maaşlar enflasyonun çok altında kaldı.  Bankacılık sektöründe üniversite mezunu  15 yıllık bir personelin maaşı ortalama 21 bin lira olurken gişe personeline verilen ücret ise 12 bin 133 lira oldu.  Paramedya'nın haberine göre, son zamla birlikte lise mezunu  gece bekçisi maaşının bile 26 bin liraya ulaşması genç ve mesleğe yeni başlamış çok sayıda bankacının bu mesleğe geçiş için başvuruda bulunduğu belirtildi.

Şenyaşar davasında tutuklu sanıklar tahliye edildi Şenyaşar davasında tutuklu sanıklar tahliye edildi

Bankaların yüksek hedef baskısı ve düşük maaş politikası nedeniyle bir süredir eğitimli gişe personeli bulmakta zorlandığı biliniyordu. Son maaş zamlarından sonra sektörden çok sayıda genç bankacının istifa edip bekçi ve polis olmak için girişimde bulunacağı iddia ediliyor. Bankacılık gruplarında yaygın olarak bekçi ve polis olma şartları konuşulmaya başlandı.

Editör: Haber Merkezi