GÜNDEM

Bakan Yerlikaya: Kayıp Rojin'in cansız bedeni bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 gündür kayıp olan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeninin Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulunduğunu duyurdu.

Van’da kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni, 18 gün süren arama çalışmalarının ardından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan Kabaiş, en son 27 Eylül 2024'te KYK yurdundan ayrıldığında arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini belirtmişti.

Olayın Gelişimi

  • Kaybolma Süreci: Rojin Kabaiş, 27 Eylül'den itibaren kendisinden haber alınamayınca ailesi durumu yetkililere bildirdi. Ardından polis, jandarma ve AFAD ekipleri, Van Gölü kıyısı ve çevre bölgelerde geniş kapsamlı bir arama başlattı.
  • Arama Çalışmaları: 18 gün boyunca yapılan aramalar sonucunda, Kabaiş’in cansız bedeni bulundu.

İçişleri Bakanı'nın Açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, durumu sosyal medya hesabından duyurarak, Kabaiş’in ailesine başsağlığı diledi. Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde oldu:

"27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum."